Meil on suur rõõm kutsuda Teid osalema rahvusvahelisel konverentsil „PUUVILJADE JA MARJADE VÄÄRINDAMINE“, mille korraldab Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskus.
Konverentsi eesmärgiks on tuua kokku teadlased, ettevõtjad ning teised huvitatud osapooled põllumajanduse ja toidutööstuse valdkonnast, et jagada kogemusi ning arutada uuenduslikke lahendusi, tehnoloogiaid ja praktikaid puuviljade ja marjade väärindamiseks. Konverentsi käigus käsitletakse teadustöö tulemuste ärilise rakendamise võimalusi ning edendatakse samuti säästvat ressursside kasutust.
Osaleda saab nii kohapeal kui ka veebis.
Registreerumine veebis osalemiseks on avatud kuni 2. novembrini. Registreerumine kohapeal osalemiseks on lõppenud.
Osalemine on tasuta.
9:00 Registreerumine, tervituskohv, toodete tutvustus.
9:30-9:40 Konverentsi avamine.
9:40-10:10 "Marjade töötlemise kõrvalsaadustest pärinevad funktsionaalsed koostisosad: taaskasutus, iseloomustus ja rakendus." Petras Rimantas Venskutonis, Kaunas University of Technology, Leedu.
10:15-10:45 "Teadusest praktikani - Läti Aianduse Instituudi kogemused puuviljade töötlemisel." Dalija Seglina, Latvia University of Life Sciences and Technologies, Läti.
10:50–11:20 Kohvipaus, toodete tutvustus.
11:20-11:50 "Toiduga teostatavad tervisemõju uuringud õunamahla pressjäägist valmistatud toote näitel." Rain Kuldjärv, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus (TFTAK), Eesti.
11:55-12:10 "Aroonia ja ebaküdoonia." Sana Ben-Othman, Eesti Maaülikool, Eesti.
12:15-12:30 Teadustaristu „Toit“. Toonika Rinken, Eesti Maaülikool, Eesti.
12:35-13:05 Toodete tutvustus.
13:05-14:00 LÕUNA
14:00-14:15 "Teadus-arendus projektid Crosspaths, Baltic Cider ja Aianduse kõrvalsaaduste (astelpaju ja musta sõstra lehtede ja võrsete biomassi) kasutamine vikerforelli ja jõevähi söödasegudes." Reelika Rätsep, Eesti Maaülikool, Eesti.
14:20-14:35 "Ebaküdoonia, sõstarde ja tikrite kasutusvõimalused." Viive Sarv, Eesti Maaülikool, Eesti.
14:40-14:55 "Vaarika ja kuslapuu marjade väärindamine." Peeter Laurson, Eesti Maaülikool, Eesti.
15:00-15:30 Kohvipaus, toodete tutvustus.
15:30-15:45 “Tervislikumad küpsised? Pohla töötlemisjääkide kasutamine mudeltoidu arenduses.“ Nora Pap, Natural Resources Institute (Luke), Soome.
15:50-16:05 "Õunviljaliste väärindamine." Uko Bleive, Eesti Maaülikool, Eesti.
16:10-16:30 Päeva kokkuvõte, konverentsi lõpetamine.
16:30-17:30 Polli aiandusuuringute keskuse laborite ja tootmisüksuse külastus.
Programm pdf formaadislink opens in new page
Korraldajal on õigus teha kavas muudatusi.
Veebilingi saadame vahetult enne üritust.
Aadress neile kes soovivad osaleda kohapeal:
Polli aiandusuuringute keskus
Uus 2, Polli, Mulgi vald, Viljandimaa, Eesti
Google Maps linklink opens in new page
Kui Teil on küsimusi, võtke palun ühendust - Eve Anton, e-mail: [email protected]
Konverentsi rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond (ERF) projekti “Teadmistepõhised tervise- ja loodustooted kõrgema lisandväärtuse loomiseks aiandus- ja toidusektoris" raames.
Eesti Maaülikooli Põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskus.