Pohla nimetatakse meie metsade supermarjaks
Pohla on ammustest aegadest kasutatud nii söögitegemisel kui ka rahvameditsiinis kui maitsvat, vitamiinirikast ja ravivat sügisest marja.
Kuivatatud pohlad sisaldavad ohtrasti antioksüdante ja muid taimeühendeid. Lisaks saab külmkuivatatud pohladest B2-, E-, P- ja C-vitamiini, mis toimivad ka antioksüdantidena. Veelgi enam, nagu paljudes marjades, on ka pohlades palju taimseid ühendeid, sealhulgas antotsüaniine ja flavonoide. Pohlade punane värv pärineb antotsüaniinidest, millel võivad olla põletikuvastased eelised. Uuringud näitavad, et pohlad võivad aidata alandada glükoosisisaldust veres ja insuliinivastust süsivesikute söömisel. Selle põhjuseks võib olla nende polüfenooli- ja kiudainesisaldus. Teadlased panid hiirte toidu sekka pohlajahu ja hiirte rasvumine hakkas vähenema. Tulemus oli nii hea, et see tundus algul uskumatu. Pohlad vähendavad organismis kergeid põletikke ning aitavad seeläbi kaasa rasvumise vähenemisele. Testides on pohlad vähendanud kahjulikku siseelundite rasva hulka ja ära hoidnud rasvumist, vahendab Helsingin Sanomat.
Toiduainetööstuses kasutatakse palju toiduvärve. Tänapäeval soovitatakse tehislikele värvidele eelistada looduslikke. Sestap ei visata ära ka mahlavalmistamise jääke (seemned ja kestad). See tähendab, et pärast marjadest mahla väljapressimist järele jäänud väga väärtuslikud seemned ja kestad kuivatatakse ja jahvatatakse jahuks.
Polli aiandusuuringute keskuse pohlajahu on suure vitamiinisisaldusega, valmistatud ainult marjade kestadest ja seemnetest.
Pohlajahu maitseb ehedalt ja värskelt. Sellel on imeline punane värv.
Koostis: kuivatatud ja jahvatatud pohla marjakestad ja seemned.
Kasutussoovitus
Pohlajahu on lihtne viis lisada pohlad oma igapäevasesse dieeti. Pohlajahu on mõnusalt hapuka maitsega ja sobib imeliselt küpsetiste (muffinid, koogid jm) ja magustoitude valmistamiseks või hommikupudrule lisamiseks. Pohlajahu on peen ja seguneb smuutides, jogurtis, tee- ja valgukokteilides. Selle punane värv annab kauni loodusliku värvi ka sinu tervislikule toidule.
NB! Kuna marjajahu on valmistatud pohladest, ei lahustu pulber vees (nagu värsked pohladki).
Hoia pakendit toatemperatuuril kaitstuna otsese päikesevalguse eest. Pärast kasutamist sulge pakend korralikult, et jahu ei kleepuks kokku, nii säilib ka toitainete kõrgeim kvaliteet. Niiskusega kokkupuutel võib muutuda jahu tekstuur. Sööge 60 päeva jooksul pärast avamist.
Pohlajahu on pakendatud põhja peal püsti seisvasse 75 g taassuletavasse kotti, mille sisemine kiht on alumiiniumfooliumist, pealmine paberist.
Energiasisaldus | 1302 kJ / 391 kcal |
Rasvad, millest küllastunud rasvhapped | 0,8 g 0,1 g |
Süsivesikud, millest suhkrud | 61 g 38 g |
Valke | 3 g |
Soolad | 0 g |
Püsi terve!