Ploom teeb kehale pai!
Oma tervislike omaduste poolest ületab ploom paljusid puuvilju ja marju. Ploomid sisaldavad süsivesikuid, mineraalaineid, vitamiine ja vähesel määral ka valke ja rasvu. Kuid ploomi tähtsaim tervislik omadus on rikkalik pektiinisisaldus, mis aitab alandada kõrgenenud kolesteroolitaset veres ja aeglustab suhkru imendumist peensooles. Pektiinained seovad organismis vett, raskemetalli, soola ja mürgiseid aineid ning viivad need organismist välja. Mineraalidest on ploomis teiste puuviljadega võrreldes enim kaaliumi ja rauda. Kaalium aitab normis hoida vererõhku, raud parandab verd. Hilissuvel ja sügise algul mõjuvad ploomid verele sama tõhusalt kui maasikad kevadel.
Polli aiandusuuringute keskusel on uus toode – naturaalne hapukas ploomipüree, mis on valmistatud Mulgimaa päikse all Polli aedades küpsenud mahlastest ploomidest.
Vähese suhkruga ploomipüree on pastöriseeritud 82 C° juures.
Koostis: ploomipüree, suhkur (10%)
Kasutussoovitus
Püreele ei ole lisatud vett, seepärast on see päris paks ja tugevamaitseline. Tarvita niisama või timmi joomiseks oma maitse järgi veega või sega mõne mahlaga (nt Polli õunamahla või Polli pirni-õunamahlaga).
See on suurepärane toode jäätisekokteili valmistamiseks!
Pärast avamist hoida külmikus. Mahl sisaldab viljaliha. Enne tarvitamist loksutada!
0,75 l klaaspudel
Energiasisaldus | 441 kJ / 104 kcal |
Rasvad, millest küllastunud rasvhapped | 0,8 g 0,06 g |
Süsivesikud, millest suhkrud | 23,1 g 20,8 g |
Valgud | 0,93 g |
Soolad | 0 g |