Teadlased tunnustavad mustsõstart kui supermarja
Mustsõstrad on väga toitainerikkad ning neid on meditsiiniliselt ja terapeutiliselt kasutatud sadu aastaid. Nad puhastavad verd, et vältida aneemiat. Samuti aitavad nad võidelda neeruprobleemidega ning toovad kasu ka närvisüsteemile.
Toiduainetööstuses kasutatakse palju toiduvärve. Tänapäeval soovitatakse eelistada tehislikele värvidele looduslikke. Sestap ei visata ära ka mahlavalmistamise jääke – seemneid ja kesti.
Polli aiandusuuringute keskuse mahe mustsõstrajahu on suure C-vitamiinisisaldusega, valmistatud ainult marjade kestadest ja seemnetest.
Mustasõstrajahu maitseb ehedalt ja värskelt. Sellel on elav värv. Kõik meie mustsõstrad on valminud Mulgimaa päikese all Polli maheaedades.
Koostis: kuivatatud ja jahvatatud mustsõstra marjakestad ja seemned.
Kasutussoovitus
Mahe mustsõstrajahu on lihtne viis lisada mustsõstraid oma igapäevasesse dieeti. Mustsõstrajahu on mõnusalt hapuka maitsega ja sobib imeliselt küpsetiste ja magustoitude valmistamiseks või hommikupudrule lisamiseks. Mustsõstrajahu on peen ja seguneb smuutides, jogurtis, tee- ja valgukokteilides. Selle lillakas värv annab kauni loodusliku värvi ka sinu tervislikule toidule.
NB! Kuna marjajahu on valmistatud mustsõstardest, ei lahustu pulber vees (nagu värsked mustsõstradki).
Hoia pakendit toatemperatuuril kaitstuna otsese päikesevalguse eest. Pärast kasutamist sulge pakend korralikult, et jahu ei kleepuks kokku, nii säilib ka toitainete kõrgeim kvaliteet. Niiskusega kokkupuutel võib muutuda jahu tekstuur. Sööge 60 päeva jooksul pärast avamist.
Mustasõstrajahu on pakendatud põhja peal püsti seisvasse 75 g taassuletavasse kotti, mille sisemine kiht on alumiiniumfooliumist, pealmine paberist.
Energiasisaldus | 301 kcal |
Rasvad, millest küllastunud rasvhapped | 8,4 g 0,9 g |
Süsivesikud, millest suhkrud | 23,4 g 21,9 g |
Valgud | 9,3 g |
Soolad | 4,2 g |
Püsi terve!