Uudised

Viive Sarve doktoritöö kaitsmine

14. detsembril toimus Eesti Maaülikoolis Metsamajas Viive Sarve doktoritöö “ Valorisation of fruits of rowan ( Sorbus spp.) genotypes for functional food ingredients“ ( “Pihlaka ( Sorbus spp.) genotüüpide viljade väärindamine funktsionaalse toidu koostisosadeks“) kaitsmine. Doktoritöö juhendajad olid professor Petras Rimantas Venskutonis, professor Rajeev Bhat ja dr Reelika Rätsep ning oponent professor Marina Heinonen (University of Helsinki). Dissertatsiooniga saab tutvuda: Eesti Maaülikool digitaalarhiivis EMÜ DSpace. 

Toiduvaldkonna koostöö- ja inspiratsioonipäev “Mulgimaa Toscana”

5. detsembril kogunesid ettevõtjad ja toidutootjad Karksi-Nuia kultuurikeskusesse Toiduvaldkonna koostöö- ja inspiratsioonipäevale “Mulgimaa Toscana”. Seminari eesmärgiks oli kutsuda kokku ettevõtjaid üle Eesti, et koguda inspiratsiooni ja tutvuda teiste ettevõtjatega/ toidutootjatega ja leida ehk ka põnevaid koostöökohti tagamaks näiteks toidujulgeolek. Igaüks sai seminarilt koju kaasa viia toredaid mõtteid, mida kodus mõlgutada. EMÜ Polli aiandusuuringute keskus tänab ladusa ja toreda koostöö eest Eesti Toidupiirkond Mulgimaa 2023 ja Viljandimaa Arenduskeskuse ettev&otil...

VÄÄRTUSLIK TAIMNE TOORAINE KUI KOHALIK KULD

EMÜ Polli aiandusuuringute keskus korraldab kompetentsikeskuse PlantValor projektide tulemusi tutvustava seminari, kus räägime taimse tooraine väärindamise võimalustest. Seminaril tehakse kokkuvõtteid ja räägitakse kompetentsikeskuses PlantValor viimastel aastatel tehtud projektidest: õuna, astelpaju ja pihlaka väärindamise võimalustest, musta sõstra mahlade valmistamise tehnoloogiatest, taimse tooraine kasutamisest liha- ja kalatoodetes ja paljust muust. Teretulnud on kõik põllumajanduse, aianduse, toidu tootmise/ töötlemise või nendega seotud valdkondade huvilised. 15. novembri...

ResTA14

EMÜ Polli Aiandusuuringute Keskus oli esindatud 19. oktoobril Lydia hotelli sündmuskeskuses Eesti Teadusagentuuri korraldatud ressursside väärindamise programmi (ResTA) lõpukonverentsil. Üritus oli jaotatud kahte teemaplokki: puit ja toit. Eesti Maaülikooli teadur Reelika Rätsep rääkis teemal “Taimsete tootmisjääkide bioaktiivsete komponentide kasutamine loomsete toiduainete säilivuse ja tervislikkuse suurendamiseks või loomsete toitude väärindamiseks (TAIMLOOMTOIT)” - ResTA14 Üritust modereeris kommunikatsiooniekspert Urmas Vaino.

Esitluspäev “Vaarikasortide saagikus ja talvekindlus”

Eesti Maaülikool korraldas 4. oktoobril Polli aiandusuuringute keskuses esitluspäeva “Vaarikasortide saagikus ja talvekindlus”. Programmis sai käsitletud Vaarika talvekahjustuse probleemidest, millest rääkis Ulvi Moor. Vaarika sensoorika ja sortide võrdlevat hindamist viisid läbi Hedi Kaldmäe ja Ave Kikas. Riina Kaasik vestles teemal vaarika kahjurid ja haigused ning nende seire.  Vaarika kasvatustehnoloogilisest võimalusest rääkisid Peeter Laurson ja Ave Kikas  Esitluspäev toimus „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ raames; Rahast...

Aiandusfoorum 2023

8. märtsil 2023 toimunud EPKK konverents „Aiandusfoorum 2023“ kajastas aianduse hetkeseisu ja keskendus turgudele https://epkk.ee/8-03-2023-epkk-konverents-aiandusfoorum-2023/