Uudised

VÄÄRTUSLIK TAIMNE TOORAINE KUI KOHALIK KULD

EMÜ Polli aiandusuuringute keskus korraldab kompetentsikeskuse PlantValor projektide tulemusi tutvustava seminari, kus räägime taimse tooraine väärindamise võimalustest.

Seminaril tehakse kokkuvõtteid ja räägitakse kompetentsikeskuses PlantValor viimastel aastatel tehtud projektidest: õuna, astelpaju ja pihlaka väärindamise võimalustest, musta sõstra mahlade valmistamise tehnoloogiatest, taimse tooraine kasutamisest liha- ja kalatoodetes ja paljust muust.

Teretulnud on kõik põllumajanduse, aianduse, toidu tootmise/ töötlemise või nendega seotud valdkondade huvilised.

15. novembril 2023, kell 10:00 – 16:30.
PlantValor kompetentsikeskus. Uus tn 2, Polli küla, Mulgi vald, Viljandimaa

Registreerimine on juba avatud ja kestab kuni 10. novembrini 2023 või kuni osavõtjate piirarvu täitumiseni. Saad ennast kirja panna siin:
https://forms.microsoft.com/e/hc1uNsFqKS?origin=lprLink
Üritus on tasuta.

 

PÄEVAKAVA
10.00 - Registreerimine ja tervituskohv
10.30 - PlantValor üheksa aastat kompetentsikeskust - Piia Pääso
10.50 – Plantvalor tervikahelas sünergia tekitajana – Hedi Kaldmäe
Õunamahla pressimisjäägi kasutamise võimalused - Uko Bleive
Väärtuslik astelpaju – viljadest kuni oksteni - Reelika Rätsep
Pihlaka pressjäägi väärindamine - Viive Sarv
12.00 - Musta sõstra kontsentraadi tootmise tehnoloogilised võimalused - Uko Bleive
12.30 - LÕUNA
13.30 - Väärtuslikud vähelevinud kultuuride sordid - Liina Arus
13.45 - Mida teha ebaküdoonia ja aroonia veini valmistamise jääkidega?- Toonika Rinken
14.00 - Pressjääkide kasutamine liha- ja kalatoodetes - Reelika Rätsep
14.15 - Vaarika väärindamine - Peeter Laurson
14.30 - Pigmendi eraldamine punavetikast ja töötlemisjäägi kasutamine taimekasvatuses - Uko Bleive
14.45 - Kohvipaus
15.15 - Plantvalor ja aiandusklaster: marjaaiast külmkuivatatud toodeteni – Hedi Kaldmäe
15.35 - Taimse valgu eraldamine põllukultuuridest - Peeter Laurson
15.55 - Kuidas koos edasi? Seminari kokkuvõte- Piia Pääso