Arhiiv

Toiduvaldkonna koostöö- ja inspiratsioonipäev “Mulgimaa Toscana”

5. detsembril kogunesid ettevõtjad ja toidutootjad Karksi-Nuia kultuurikeskusesse Toiduvaldkonna koostöö- ja inspiratsioonipäevale “Mulgimaa Toscana”.

Seminari eesmärgiks oli kutsuda kokku ettevõtjaid üle Eesti, et koguda inspiratsiooni ja tutvuda teiste ettevõtjatega/ toidutootjatega ja leida ehk ka põnevaid koostöökohti tagamaks näiteks toidujulgeolek. Igaüks sai seminarilt koju kaasa viia toredaid mõtteid, mida kodus mõlgutada.

EMÜ Polli aiandusuuringute keskus tänab ladusa ja toreda koostöö eest Eesti Toidupiirkond Mulgimaa 2023 ja Viljandimaa Arenduskeskuse ettevõtluskonsultante Mati Ilissoni avasõnade eest ja Kaja Lääts´e, kes tegi ettekande teemal: kas marjakasvataja vajab pikka plaani?

Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse juhataja Piia Pääso ja toomisjuht Priit Pramann rääkisid toodetest ja teenustest puu- ja köögiviljakasvatajatele. Plantvalor kompetentsikeskuse tehnoloogiaüksuse juht Uko Bleive tegi ettekande teemal: teaduspõhistest teenustest taimse tooraine töötlemiseks.

Täname samuti Olavi Israeli Kesk-Eesti Ettevõtlusinkubaatori juhatajat, kes rääkis seminaril targast toidust ja toidujulgeolekust.

Tänuavaldused lähevad ka Raili Uibopuu´le, kes tegi sisuka ettekande teemal Leader programmi võimalustest ja piirkondlikust võimalikust koostööst ( Mulgi Värk- märk).

Suur tänuavaldus ka paneeldiskussioonil osalejatele: Maaeluministeeriumist Kristel Maidre, ettevõtja Piret Leskova, Teadur ja ettevõtja Liina Arus ja Marja Talu ettevõtja ja õpetaja Sirje Kask. Paneeli juhtis Viljandimaa Arenduskeskuse juhataja Elmo Puidet.